Δείτε τα τελευταία νέα μας

Οι καλύτερες παραλίες κοντά στην Σάρτη

παραλίες σαρτη χαλκιδική - Epohikon Studios

Αγαπητέ επισκέπτη,

Μπορείτε να εξερευνήσετε μόνοι σας και να ανακαλύψετε ίσως πιο μικρές παραλίες. Ωστόσο, όπου κι αν πάτε, ελπίζουμε ότι θα διατηρήσετε τις παραλίες τόσο καθαρές όσο τις βρήκατε και εσείς, έτσι ώστε ο επόμενος επισκέπτης θα τις απολαύσει όσο και εσείς. Καθαριότητα σημαίνει σεβασμός στη φύση.

Παραλία της Σάρτης

Η παραλία στη Σάρτη κατέχει εδώ και αρκετά χρόνια τη Γαλάζια Σημαία, που σημαίνει βράβευση για την καθαρή και αμμώδη παραλία της, την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά και όλων των 32 συνολικά κριτηρίων, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Οικογένειες, νέοι και ηλικιωμένοι μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους στη παραλία. Η εύκολη πρόσβαση στη παραλία τη καθιστά ιδανική για τις οικογένειες. Η ακτή γίνεται βαθμιαία πιο βαθιά, γι αυτό είναι το ιδανικό μέρος για τα παιδιά, αλλά όλοι θα βρείτε μια ευκαιρία για χαλάρωση, ηρεμία, κολύμπι ή θαλάσσια σπορ. Η Σάρτη διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σιθωνίας. Είναι περίπου 3 χιλιόμετρα. Ορισμένα μέρη έχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά δεδομένου ότι η παραλία είναι απέραντη, μπορείτε να βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να την απολαύσετε.

Αχλάδα

Βόρεια της Σάρτης, σε περίπου 1,5 χλμ υπάρχει ένα σύμπλεγμα από τρεις παραλίες, 60, 100 και 350 μέτρα αντίστοιχα από το νότο στο βορρά, το οποίο ονομάζεται Αχλάδα. Η πρόσβαση σε αυτές τις παραλίες είναι εύκολη, δεδομένου ότι για να τις βρείτε θα πρέπει να αφήσετε τον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας, προς την ακτή για περίπου 500 μέτρα. Η Αχλάδα είναι ένας κόλπος που προστατεύεται από μια τεχνητή προβλήτα για τα πλοία, ιδιαίτερα αυτά των αλιέων, αλλά κρύβει τρεις πολύ όμορφες παραλίες, που προσφέρουν ηρεμία σε συνδυασμό με την ψιλή άμμο και τα καταγάλανα νερά.

Πλατανίτσι

Το Πλατανίτσι βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα βόρεια της Σάρτης. Είναι επίσης γνωστό για το beach bar που ονομάζεται Afri-Café. Η είσοδος στην παραλία Πλατανίτσι ελέγχεται από το ομώνυμο Δημοτικό κάμπινγκ. Όπως φεύγετε από το κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας, διασχίστε μια έκταση για περίπου 50 μέτρα για να φτάσετε στην είσοδο του κάμπινγκ. Από εκεί, μόλις πάρετε τη σχετική άδεια, κατευθυνθείτε προς την παραλία των 550 μέτρων. Πρόκειται για μια θαυμάσια, αμμώδη παραλία που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι. Τα όμορφα πράσινα και γαλάζια νερά μαζί με την θέα του Αγίου Όρους, ακριβώς απέναντι, θα σας αφήσουν άφωνους. Το κάμπινγκ προσφέρει καλή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να απολαύσετε τη διαμονή σας.

Πορτοκάλι – Καβουρότρυπες

Περίπου έξι χιλιόμετρα βόρεια της Σάρτης υπάρχει ένα σύμπλεγμα από μικρές παραλίες σε μια ακτογραμμή που είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα και είναι η συνέχεια της παραλίας Πλατανίτσι. Αυτές οι παραλίες, είναι γνωστές ως Καβουρότρυπες. Αυτό το χαλαρωτικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς μοιάζει με μια υπαίθρια έκθεση γλυπτικής, που σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά γαλάζια νερά και τη θέα προς το Άγιο Όρος αποζημιώνει τον επισκέπτη που έχει ταλαιπωρηθεί από τους θάμνους και τα βράχια μέχρι να βρει αυτές τις παραλίες, που συχνά περιγράφεται ως επίγειος παράδεισος.

Αρμενιστής

12 χλμ. βόρεια της Σάρτης υπάρχει ο Αρμενιστής. Εκεί μαζί με την παραλία των 600 μέτρων, υπάρχει ένα κάμπινγκ με το ίδιο όνομα. Πρόκειται για μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή άμμο. Για να την ανακαλύψετε, θα πρέπει να αφήσετε τον κεντρικό δρόμο της ανατολικής Σιθωνίας και να διασχίσετε 400 μέτρα για να φτάσετε στην είσοδο του κάμπινγκ. Η είσοδος ελέγχεται, με περιορισμένη αποδοχή επισκεπτών. Με το τέλος του προκαθορισμένου χρόνου θα σας ζητηθεί είτε να εγκαταλείψετε την παραλία ή να πληρώσετε επιπλέον για τη διαμονή σας. Είναι μια μεγάλη παραλία με Γαλάζια Σημαία, που συχνά αναφέρεται ως μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και είναι πραγματικά εκπληκτικά πανέμορφη! Το κάμπινγκ είναι ένα από τα πιο οργανωμένα και φημισμένα στην Ελλάδα.

Ακτή Ονείρου

Περίπου 16 χλμ. βόρεια της Σάρτης υπάρχει μια παραλία που έχει πάρει το όνομά του από το beach bar που την οργανώνει. Η μισή είναι οργανωμένη και η άλλη μισή είναι ελεύθερη για κατασκήνωση και για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κάνετε μια δύσκολη κατάβαση σε χωματόδρομο 800 μέτρων. Πολύ όμορφα πράσινα και γαλάζια νερά και ψιλή άμμο και σε μερικά σημεία με μικρά βότσαλα, προσελκύει κυρίως νέους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να διασκεδάσουν έντονα.

Ροδιά

Σε 18 χιλιόμετρα βόρεια της Σάρτης υπάρχει μια γραφική παραλία με beach bar. Η 180 μέτρων παραλία με όμορφα πράσινα νερά και ψιλή άμμο είναι προσβάσιμη από τον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας, μέσω ενός χωματόδρομου που ανηφορίζει απότομα κάτω από έναν βράχο κατά μήκος ενος πολύ πράσινου τοπίου και μετά από πολλές στροφές. Πρόκειται για μια παραλία κυρίως για τους νέους, με δυνατή μουσική και θαλάσσιες δραστηριότητες. Θα πρέπει να τονιστεί ότι πίσω από ένα βράχο στην ανατολική πλευρά της παραλίας υπάρχει και μια άλλη μικρή αλλά γραφική παραλία των 50 μέτρων, που αξίζει μια επίσκεψη

Ζωγράφου

Περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Σάρτης υπάρχουν δύο παραλίες εκ των οποίων η πιο δυτική είναι προσβάσιμη από ένα χωματόδρομο ενος 1 χιλιόμετρου.

Ακτή Κουτλουμουσίου

Περίπου 21 χιλιόμετρα βόρεια της Σάρτης υπάρχει η Ακτή Κουτλουμουσίου που φιλοξενεί το κάμπινγκ LaCara. Στον κεντρικό δρόμο θα βρείτε την κύρια είσοδο του οργανωμένου κάμπινγκ. Τα πρώτα 20 ‘είναι δωρεάν για να επισκεφθείτε την παραλία, αλλά αν αποφασίσετε να μείνετε περισσότερο πρέπει να πληρώσετε. Εχει ένα πολύ πλούσιο φυσικό περιβάλλον, άμμο και πεντακάθαρα νερά σε συνδυασμό με μια καλά οργανωμένη παραλία.

Δοχερίο ή Πλατάνια

Στο νότιο άκρο της παραλίας της Σάρτης, μπορείτε να δείτε μια αλυσίδα από 4 παραλίες 50 έως 300 μέτρα μήκος, όλες με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Για να πλησιάσετε αυτές τις παραλίες, πηγαίνετε στο κεντρικό δρόμο προς τη Συκιά. Μετά από περίπου 1 χιλιόμετρο θα δείτε ένα χωματόδρομο στα αριστερά. Αυτός οδηγεί στη μεγαλύτερη από τις παραλίες, όπου θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στις άλλες παραλίες μπορείτε να φτάσετε και από τη μια ή την άλλη πλευρά της κεντρικής παραλίας πάνω από τα βράχια.

Γκόα

2 χιλιόμετρα νότια από τη Σάρτη, υπάρχει ένας μικρός όρμος με μια πολύ όμορφη παραλία περίπου 150 μέτρα μήκος. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες από το μπαρ της παραλίας που ονομάζεται Γκόα. Παίζουν δυνατή μουσική και υπάρχει μια εορταστική ατμόσφαιρα όπως και στην Ακτή Πορτοκάλι. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτή την παραλία παίρνοντας τον χωματόδρομο που πηγαίνει βόρεια.

Καλαμίτσι

Περίπου 25 χλμ. νότια της Σάρτης και 11 χλμ ανατολικά της Τορώνης υπάρχει το χωριό Καλαμίτσι. Είναι χτισμένο σε έναν όρμο με 3 παραλίες. Η τρίτη παραλία, 150 μέτρα μήκος, είναι η πιο απομονωμένη. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να περπατήσετε στην αριστερή πλευρά της κύριας παραλίας. Πρόκειται για μια καλά προστατευμένη παραλία από τους ανέμους και τα κύματα. Η κύρια παραλία είναι 450 μέτρα μήκος, και απλώνεται μπροστά στο χωριό. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach-bar και εστιατόρια. Υπάρχει ένα λιμάνι σκαφών στον κόλπο στην αριστερή πλευρά του χωριού. Ένα οργανωμένο και φημισμένο κάμπινγκ, νότια από την κεντρική παραλία, ελέγχει την είσοδο και τη χρήση της παραλίας του που είναι επίσης οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.

Κληματαριά

15 χλμ νότια της Σάρτης είναι η Κληματαριά. Για να φτάσετε εκεί είτε θα προσπεράσετε τη παραλία Συκιάς και θα ακολουθήσετε την ακτή προς τα ανατολικά ή μέσω του κεντρικού δρόμου της Σιθωνίας, θα πάτε στην ίδια έξοδο που οδηγεί επίσης στο Κριαρίτσι και στη συνέχεια θα συνεχίσετε βορειότερα. Το μήκος της παραλίας δεν είναι μεγαλύτερο από 150 μέτρα. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες και καλές εγκαταστάσεις με ένα beach-bar και ταβέρνα.

Κριαρίτσι ή Πόλη φάντασμα

16 χλμ. νότια της Σάρτης υπάρχει μια αλυσίδα από μικρές παραλίες. Ακριβώς βόρεια του Κριαρίτσι, υπάρχουν 4 κολπίσκοι που είναι πολύ απομονωμένοι, αν ψάχνετε για ησυχία. Για να τους βρείτε είτε θα ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο από το λιμάνι της Συκιάς, περνώντας από Λιναράκι, Πηγαδάκι, Toυρκολιμιώνα και Κληματαριά κατά μήκος της ακτής, ή θα βγείτε από τον κεντρικό δρόμο προς το Κριαρίτσι και στη συνέχεια θα συνεχίσετε βόρεια. Σε μερικά σημεία υπάρχουν σκηνές αλλά δεν υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις. Η πιο αξιοσημείωτη παραλία είναι το Κριαρίτσι. Είναι μια μεγάλη παραλία, 800 μέτρα.

Λιναράκι – Πηγαδάκι

12 χλμ νότια της Σάρτης θα βρείτε την παραλία Λιναράκι. Είναι στην πραγματικότητα συνέχεια της παραλίας Συκιάς, και έχει περίπου 130 μέτρα μήκος. Περάστε την Παραλία Συκιάς και θα φτάσετε σε αυτήν την παραλία κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Έχει μερικές καλές εγκαταστάσεις που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Περίπου 1 χλμ. νότια, βρίσκεται η παραλία Πηγαδάκι. Εδώ είναι ένα μικρό χωριό με μερικές ταβέρνες. Αυτή είναι μια οργανωμένη παραλία και προσελκύει αρκετούς τουρίστες. Το μήκος της παραλίας είναι περίπου 170 μέτρα.

Πόρτο Κουφό

32 χιλιόμετρα νότια της Σάρτης υπάρχει το Πόρτο Κουφό. Πρόκειται για ένα προστατευμένο κόλπο και το βαθύτερο φυσικό λιμάνι στην Ελλάδα. Υπάρχει μια μεγάλη και υπέροχη παραλία μήκους 1,5 χλμ. με υπέροχα νερά και ψιλή άμμο. Να γνωρίζετε ότι τα νερά βαθαίνουν απότομα. Υπάρχει και μια άλλη παραλία περίπου 250 μέτρα που βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο στο Πόρτο Κουφό, αλλά είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Το χωριό έχει μερικά εστιατόρια.

Συκιά

Περίπου 10 χλμ νότια της Σάρτης θα βρείτε μια μεγάλη παραλία με Γαλάζια Σημαία, την παραλία Συκιάς . Είναι η πιο κοντινή παραλία στο χωριό Συκιά, που βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα προς το βουνό. Η παραλία εχει 1500 μέτρα μήκος και 30-50 μέτρα πλάτος. Υπάρχουν μερικά παραλιακά μπαρ που προσφέρουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Εδώ μπορείτε ακόμα να βρείτε μια ήσυχη περιοχή, όπου δεν υπάρχουν πολλοί επισκέπτες.

Τορώνη

Περίπου 36 χιλιόμετρα νότια της Σάρτης είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής, η παραλία της Τορώνης. Με μήκος 2 χιλιομέτρων, σχηματίζει ένα μεγάλο κόλπο με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Υπάρχουν οργανωμένα τμήματα στην παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά ένα μεγάλο μέρος της δεν είναι οργανωμένο και μπορείτε να βρείτε κάποια απομόνωση, αν θέλετε. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία κατά μήκος της προκυμαίας με θαλάσσιες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Τριστινίκα

37 χλμ νότια της Σάρτης δίπλα στην παραλία της Τορώνης, βγείτε από τον κεντρικό δρόμο και κατευθυνθείτε προς την ακτή. Συνεχίζουμε για περίπου 1,5 χιλιόμετρο μέχρι να φτάσουμε στη θάλασσα. Στρίβουμε αριστερά θα συναντήσουμε ένα μικρό δρόμο που οδηγεί σε μια παραλία 1200 μέτρων, τη Τριστινίκα. Το “Ethnic” μπαρ στην παραλία είναι ένας πόλος έλξης για τους τουρίστες. Στη δυτική πλευρά της, η παραλία είναι οργανωμένη από το “Εthnic” μπαρ, ενώ στην ανατολική πλευρά της υπάρχει ένα κάμπινγκ.